Persbericht 02 november 2009


Redon Bouw bouwt nieuw pand
voor Autoschade Service Pouw

Totale bouwkundige kosten nieuwbouw bedragen 1 miljoen euro


APELDOORN – Bouwbedrijf Redon Bouw uit Vaassen gaat het nieuwe pand van Autoschade Service Pouw in Apeldoorn bouwen. Met de nieuwbouw op het bedrijventerrein in Apeldoorn-Noord is een bedrag van bijna 1 miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden moeten eind mei 2010 zijn afgerond.


De directeuren Reinier Gieteling van Redon Bouw en Ron Pouw van het autoschadeherstelbedrijf ondertekenden vanmiddag het contract. Pouw laat een nieuw gebouw neerzetten omdat de gemeente Apeldoorn heeft aangegeven dat het bedrijf op termijn weg moet van de huidige locatie aan de Sleutelbloemstraat. “Apeldoorn wil bedrijven een beetje weren uit de woongebieden. Bovendien zitten we er al ongeveer 30 jaar en het pand is niet meer zo modern als het zou moeten zijn,” aldus Pouw.


Ook is er behoefte aan meer ruimte in verband met de huidige drukte in het autoschadeherstelbedrijf. “We zijn de laatste jaren gegroeid en hebben best veel werk. Met een groter pand hebben we meer capaciteit om klanten sneller te helpen.” Pouws bedrijf moet het vooral van de mond-tot-mondreclame hebben en heeft weinig last van de crisis. “De marge staat soms wel een beetje onder druk, maar het aantal auto’s op de weg is niet minder geworden en het schadeaanbod daardoor ook niet. We zien nog wel mogelijkheden om de omzet te vergroten. Daarom durven we in deze tijd toch wel nieuw te bouwen.”


De opdracht is naar Redon Bouw gegaan omdat dat de beste aanbieder was. Pouw heeft scherp naar de kosten gekeken. “Heel belangrijk natuurlijk in deze tijd. Redon kwam het gunstigst uit de bus, en dan praat je echt over prijsverschillen van 20 procent.”


Gecheckt
Pouw is niet bang dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. “We hebben Redon uiteraard gecheckt, samen met andere bedrijven. We hebben een aantal projecten bekeken die ze gebouwd hebben, onder andere De Thermen in Bussloo. Daar waren ze ook uitermate tevreden over Redon. Verder hebben we met banken gesproken, want we willen ook niet dat een opdrachtgever in deze tijd omvalt, en we hebben er een heel groot vertrouwen in dat dat prima zit.”


De bouwsector is hard getroffen door de crisis, maar bij het Vaassense bouwbedrijf hebben ze er geen last van. Directeur Reinier Gieteling: “Ik durf het haast niet te zeggen, maar wij zijn volgepland tot volgend jaar maart. We hebben zelfs drie mensen aangenomen, want we hebben veel vertrouwen voor het komende jaar. En ook voor 2011, want zover kunnen we toch al wel vooruitkijken.”


Snel bouwen
Dat komt volgens de Redon-directeur door de jarenlange ervaring met snel bouwen en efficiënt plannen en afstemmen. “Daardoor zijn wij vaak scherper in prijs en dat blijkt in dit geval ook weer zo te zijn.”


Redon Bouw heeft vestigingen in Vaassen en Heerhugowaard en is landelijk actief in de burger- en utiliteitsbouw. Van de opdrachten komt 80 procent uit de zakelijke markt, zoals bedrijfspanden, kantoren en retail. Het snel verbouwen van winkels en supermarkten is een specialiteit van Redon. “Wij noemen dat VWO, volgende week open: in een week tijd 2000 vierkante meter winkel verbouwen. Wij hebben dat ook doorgezet in de traditionele bouw. Dat houdt in dat de planningen bij ons aanzienlijk korter worden,” aldus directeur Gieteling. Voor de overige 20 procent is Redon actief op de particuliere markt. “Daarbij doen we alles, variërend van uitbreiding tot compleet nieuwe woningen.”